Ahad, 18 Disember 2011

Daging Kicap Bersos Pedas



Bahan - bahan

300 gm daging ( di hiris nipis )
3 ulas bawang merah ( di hiris nipis )
1 ulas bawang putih ( di hiris nipis )
2 sudu makan kicap sos pedas Agro Mas
1 sudu makan sos tiram
1 biji lada merah & hijau ( di hiris kasar )
Garam secukup rasa

Cara Penyediaan

1. Masukkan daging ke dalam kuali, masak hingga daging kering dan masukkan sedikit minyak.

2. Gorengkan daging sedikit garing, masukkan bawang merah dan bawang putih. Biarkan seketika.

3. Masukkan sos tiram, sos kicap pedas, hirisan cili merah dan cili hijau.

4.Akhir sekali masukkan sedikit garam, kacau seketika dan bolehlah di hidangkan.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan