BAHAN - BAHAN
350gm betik muda ( di hiris halus )
100gm kacang panjang ( di hiris )
80gm tomato ( di hiris )
2 ulas bawang putih
2 biji cili padi merah
50gm kacang tanah goreng
50gm udang kering ( di kisar halus )
2 biji limau nipis di ambil jusnya
1 sudu makan gula halus
1 sudu makan kicap ikan thai
CARA PENYEDIAAN
1.Tumbuk bawang putih bersama dengan cili padi hingga hancur.Kemudian masukkan kacang panjang,tumbuk lagi hingga halus.
2.Masukkan hirisan betik muda dan gaulkan rata.
3.Kemudian masukkan pula udang kering,kacang tanah,jus limau nipis dan gula.Gaulkan hingga sebati.
4.Akhir sekali masukkan hirisan tomato dan gaul rata.
5.Letakkan ke dalam pinggan dan taburkan lebihan kacang tanah,udang kering dan juga cili padi merah tadi.
350gm betik muda ( di hiris halus )
100gm kacang panjang ( di hiris )
80gm tomato ( di hiris )
2 ulas bawang putih
2 biji cili padi merah
50gm kacang tanah goreng
50gm udang kering ( di kisar halus )
2 biji limau nipis di ambil jusnya
1 sudu makan gula halus
1 sudu makan kicap ikan thai
CARA PENYEDIAAN
1.Tumbuk bawang putih bersama dengan cili padi hingga hancur.Kemudian masukkan kacang panjang,tumbuk lagi hingga halus.
2.Masukkan hirisan betik muda dan gaulkan rata.
3.Kemudian masukkan pula udang kering,kacang tanah,jus limau nipis dan gula.Gaulkan hingga sebati.
4.Akhir sekali masukkan hirisan tomato dan gaul rata.
5.Letakkan ke dalam pinggan dan taburkan lebihan kacang tanah,udang kering dan juga cili padi merah tadi.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan